Har du ett riktigt stort vardagsrum med mycket plats? Bra! Då kommer du att ha stora möjligheter att utöva yoga i ditt hem. Har du ett litet vardagsrum och trångt med utrymme? Perfekt! Yoga fungerar nämligen precis lika bra för dig. En av de främsta fördelarna med yoga som träningsform är det lilla utrymme som krävs, speciellt om man jämför med t.ex. dans.

Att komma igång med yoga hemma är inte alltid det lättaste och det krävs även en hel del disciplin. Det är lätt att man fastnar i soffan framför tv:n istället eller att man börjar hantera disk och tvätt så fort middagen är avslutad. Vill du börja utöva yoga i hemmet är det därför viktigt att du ser till att avsätta tid. Du kommer inte bara att bli starkare och mer flexibel i kroppen, utan du kommer också att förbättra ditt medvetande, bli mer lugn i själen och få en lägre andningsfrekvens.

Det här behöver du!

Ett bra sätt att påbörja yoga i hemmet är genom att införskaffa sig en bra yogamatta. Det kan du köpa i butiker så väl som på internet och är ett bra och nödvändigt redskap. Se till att du har bekväma kläder på dig som låter dig röra dig obehindrat och se samtidigt till att hitta en instruktionsvideo som du vill använda dig av. Du kommer t.ex. att kunna hitta mängder med riktigt bra yogavideos på hemsidor som Youtube, men du kan också läsa igenom guider på diverse träningsbloggar, träningssidor eller hälsoshoppar.