Det finns många fördelar med att börja med yoga. Yoga är en träningsform som passar de allra flesta och som har positiv påverkan på både kropp och själ. Förutom att ge dig ett lugn och hjälpa dig med att stressa ner från en jobbig vardag, så ser yoga även till att bygga mer muskler och göra dig starkare, samtidigt som du också blir betydligt mer flexibel.

Flexibilitet är kanske en av yogans absolut kändaste fördelar. Många är medvetna om att de positioner som utövas är till för att just öka rörligheten i kroppen. Om du nu, utan att ha utövat yoga, skulle testa att böja din kropp framåt och sätta handflatorna i golvet (naturligtvis utan att böja dina knän) är chansen stor att du inte skulle lyckas. Kanske når du inte ens ner med utsträckta händer? Yoga kan hjälpa dig att snabbt bli så flexibel att du kan sätta ner händerna med enkelhet. Har du svårt att klia dig själv på ryggen? Det kommer vara ett minne blott efter yoga!

Vad gäller då när det kommer till muskler? Visst är det bra att vara flexibel, men det är också viktigt att vara stark. När du kommer igång med yoga kommer du att bygga upp kroppen och få snygga och starka muskler snabbare än du tror. Att ha bra och starka muskler är viktigt. Förutom att musklerna ser till att skydda dina leder och ben i kroppen, så fungerar de även för att hjälpa kroppen med fettförbränning. Det finns många olika yogaformer som du kan välja mellan. Vissa former riktar främst in sig på det mentala och psykiska, medan andra är mer fysiska och tränar upp kropp och balanssinne.