En av de största yogakanalerna på YouTube är Yoga med Adriene. Adriene heter Mishler i efternamn och har på några år blivit otroligt populära bland hemmatränande yogis. Från början är Adriene Mishler skådespelerska och har bland annat spelat mot Nicholas Cage (i filmen Joe från 2013). Adriene Mishler har också arbetat som yogalärare och år 2012 startade framgångssagan när hon tillsammans med affärspartnern Chris Sharpe startade YouTubekanalen Yoga With Adriene.

Yoga with Adriene

Yoga with Adriene erbjuder en enorm mängd gratis yogavideos, både 30-dagarsprogram och specifika yogaprogram för problem med rygg eller höfter. Det finns morgonyoga, kvällsyoga, yoga för soffpotatisar och yoga att göra i sängen. Alla pass är inspelade i en enkel men mysig hemmiljö med Adriene och hennes fantastiska hund Benji som partner. Det man ser i videon är en yogamatta, en bänk med enkla och mysiga föremål som en mexikansk filt, böcker, blommor och krukväxter. Alla kanske inte kan skaffa en hund för den rätta känslan, men en stickling i en vacker vas som fångar ljuset är en perfekt detalj för en harmonisk yogamiljö. Sticklingarna kan sedan växa till sig och bidra till ett avslappnande grönt träningsrum.

Stil och svårighetsgrad

Yoga with Adriene har blivit omåttligt populärt över hela världen och ännu mer under pandemin då många har behövt träna på alternativa sätt hemifrån. Det som gör Adriene så populär är framförallt hennes personlighet och enkelhet i YouTubepassen. Inget yoga-”flum” om chakran förekommer utan det är en avslappnad, skämtsam men samtidigt väldigt vänlig och instruktiv ton i videorna. Alla är välkomna, oavsett nivå och Adriene förklarar tydligt hur man både kan utmana sig själv i poserna och hur man som nybörjare kan förenkla poserna och att det är helt OK om man inte klarar allt, ’you’ll get there eventually”.

Yoga with Adriene är perfekt att börja sin dag med, både för kroppen och humöret, så ta fram mattan, en härlig krukväxt och kör igång!