Egentligen kan man säga att det inte krävs någon typ av utrustning alls för att kunna utöva yoga, men visst blir det både roligare och enklare med hjälp av några bra tillbehör. Som novis kan det dock vara svårt att veta vad marknaden erbjuder. Här nedan får du tips på några tillbehör som verkligen kan komma till stor användning.

Yogamatta – En ordentlig yogamatta är ovärderlig när du ska börja utöva yoga. Mattan gör det bekvämt för dig att befinna dig på golvet och gör det även möjligt för dig att utöva positionerna rätt, utan att glida runt med fötterna.

Yogaband – Ett yogaband är ett band som du kan använda dig av för att utöka din flexibilitet och även hålla positionerna längre. Yogaband hjälper dig även att träna på rätt sätt, så att du inte går för långt eller skadar dig.

Meditationskudde – Om du ska sitta en längre stund så kan det vara bra att stötta upp med hjälp av en meditationskudde. Sitt långt fram på kudden så blir det lättare för ljumskar och knän att komma ner och öppnas upp. Du får dessutom en rakare rygg och på så vis en bättre hållning och syretillförsel.