Att börja på en ny kurs kan kännas skrämmande. Det spelar sällan någon roll om det är en kurs på arbetet, en kurs i en hobby du älskar eller ett träningsprogram med andra deltagare. Förändring kan kännas spännande, samtidigt som det också kan kräva en hel del psykisk förberedelse.

Yoga är en träningsform som gör att hela din kropp mår bra, men hur ska man tänka inför det första passet?

Förbered din utrustning

Yogamatta är något som du kommer ha möjlighet att låna på plats i de allra flesta fall, men många föredrar att använda sig av sin egen matta, just på grund av hygien, men även för att kunna ta med mattan och utöva yoga i hemmet. Om du önskar kan du alltså införskaffa dig en yogamatta redan innan dina pass ska komma igång. Naturligtvis är det också bra att du har bekväma och flexibla kläder som du kan röra dig obehindrat i. Välj gärna åtsittande plagg så att du kan se att du utför positionerna rätt, men även för att du inte ska bli störd av fladdrande tyger.

Boka plats i god tid

Yogastudios kan erbjuda flera typer av program som du kan använda dig av, men oavsett om du vill gå en enstaka gång eller på återkommande basis så kan det vara bra att du bokar plats i god tid. Detta är till och med något som kan krävas för att du ska kunna delta. Är den en längre yogakurs som inkluderar flera tillfällen är förbokning ett krav. I samband med detta betalas då även avgiften.

Ta det som det kommer

Har du aldrig utövat yoga tidigare? Var inte orolig! Det finns yoga för nybörjare så väl som för avancerade. Meddela vid bokning att du är nybörjare och vill ha en kurs eller ett pass utifrån detta, på så sätt kan yogastudion se till att du hamnar rätt. Alla kursdeltagare kan också vara på plats av olika anledningar. Det kan vara så att du går dit för att få en bättre mental hälsa, medan någon annan går på samma klass för att förbättra sin balans och styrka. Försök att ta det som det kommer och haka inte upp dig för mycket på att du ska kunna utföra allt perfekt från start.