Att börja med yoga kan känna som en svår uppgift för vissa, medan andra ser det som vilken träningsform som helst. Hur man känner inför träningsformen har mycket att göra med varför man väljer att börja den från första början. Om man redan är inne mycket i träning kanske man bara vill hitta ett nytt sätt att bli stark på, och få en bättre balans. Väljer man däremot att börja med yoga för att få hjälp att bli av med depression, stress och ångest så kan det kännas betydligt svårare.

Det finns några saker som är viktiga att tänka på när du ska börja med yoga och det första är att hitta en yogastudio som du känner dig bekväm med och som fungerar bra för dig. Det är viktigt att du känner att du får ut det du behöver av ditt yogapass och att instruktören är lyhörd och professionell. Ett tips kan vara att först leta upp en yogaform som du är intresserad av, oavsett om det handlar om psykiskt eller fysiskt välmående. Ring till studion för att höra hur de arbetar och kanske finns det möjlighet till prova-på klasser till en början? Genom att prova på har du möjlighet att se om just den utvalda yogaformen är något för dig.

Hitta en yogastudio

Internet är bra för extremt mycket saker och det gäller även när det kommer till att hitta en yogastudio. Många föredrar att ha den så nära det egna hemmet som möjligt, men att ha den i anslutning till arbetsplatsen kan också vara en god idé. Då har du möjlighet att utöva yoga direkt efter ditt arbete och kan på så sätt varva ner innan du kommer hem och måste ta tag i mer bestyr och vardag.

Det enda du behöver göra är att söka på yoga och den ort som du befinner dig i. Bor du i en större stad kommer du säkerligen få upp ett flertal olika alternativ. Du kan också välja att specificera dig lite extra, t.ex. genom att skriva en specifik yogaform som kundaliniyoga eller bikramyoga för att hitta studios som utöver just de former du är intresserad av.

Gå på öppet hus

Öppet hus ger dig en möjlighet att testa på en yogastudio och olika klasser innan du bestämmer dig. Många yogastudios, precis som danscenter, erbjuder öppet hus för alla som är intresserade. I många fall kan du komma precis som du är, men är det en mycket fysiskt krävande yogaform är det naturligtvis bra om du har bekväma och sköna kläder på dig. Kontrollera innan om du behöver betala en avgift eller inte, samt om du behöver skriva upp dig på någon lista. På så sätt minimerar du risken för att inte få någon plats.