En stor anledning till att många människor älskar yoga är helt enkelt för den frihet som träningsformen ger. Du kan i princip utöva yoga vart du än befinner dig. Är du på arbetet kanske du kan gå undan i ett tomt konferensrum på lunchrasten. På sommaren kan du utöva yoga i parken och om du inte orkar gå iväg till ett yogacenter kan du utöva yoga i vardagsrummet.

Det finns många fördelar med att kunna utöva yoga när helst man känner för det. Inte nog med att du kan göra det när som helst, du har heller inte ursäkter till att INTE göra det. Det går således inte att skylla på att yogastudion är stängd eller att du inte fick någon plats på dagens yogapass.

Stadig hållning

Det finns många medicinska sidor på nätet som vittnar om att yoga kommer med otroligt många fördelar för både psyke och fysik. Tyvärr är det allt för många smärtor som påverkas av att vi har en dålig hållning. Yoga kan hjälpa dig med bland annat ryggont och knäproblem som har orsakats av just felaktiga positioner och det är tack vare att man tränar de djupa magmusklerna så ordentligt.